Despre noi

Despre noi

EquiLiant Capital este un fond de investiții dedicat firmelor antreprenoriale românești. Fondul a fost înființat în 2019 de familia Pavăl, proprietara Dedeman, cel mai mare lanț de magazine de bricolaj și DIY din România și cel mai valoros business antreprenorial românesc. EquiLiant investește în companii antreprenoriale românești mici și mjlocii cu potențial mare de creștere în România și/sau pe piața internațională. Obiectivul nostru este accelerarea dezvoltării companiilor în care investim. Căutăm firmele care au perspectiva să schimbe status quo-ul și să devină campionii de mâine ai industriei în care activează. Investim în primul rând în antreprenori și în visele lor, astfel încât îndeplinirea acestor vise să se întâmple cu cațiva ani mai devreme, înainte ca piața să se maturizeze iar oportunitatea de creștere accelerată să dispară. Rolul nostru este acela de catalizator al strategiei de creștere, dar cel care dezvoltă și execută strategia firmei rămâne antreprenorul. Din acest motiv, preferăm să deținem pozitii minoritare, astfel încât antreprenorul fondator să fie principalul beneficiar al succesului companiei în care investim.

Incredere

Avem încredere în deciziile antreprenorului fondator. În același timp, știm când este nevoie să dăm o mână de ajutor și știm când să sugerăm ajutorul unor specialiști.

Respect

Prețuim experiența și flerul antreprenorilor cu care vrem să devenim asociați. Înțelegem că ei vor cunoaște întotdeauna mai bine decât noi afacerea și industria în care activează.

Onoare

Nu facem decât promisiunile pe care suntem convinși că le putem ține și așteptăm același lucru și de la partenerii noștri.

Parteneriat

Suntem parteneri și punem resursele și experiența noastră în serviciul proiectului comun. Sprijinim firma să își dezvolte competențele interne și suntem un partener de nădejde pentru discutarea unor noi idei sau pentru adaptarea strategiei.

Viteza

Înțelegem valoarea timpului și încercăm să fim la un telefon distanță. Nu avem proceduri complicate și ne facem un obiectiv din a analiza rapid orice oportunitate și a da un răspuns prompt celor care o propun. În același timp suntem conștiinciosi și metodici, pentru că graba strică treaba.